Hvem er Lars Kragh Andersen?

Billede af Lars

Shop og donationer

Sociale medier

Lars kan pr. 2024 findes på følgende sociale medier:

Om Lars

Du har måske hørt om den 39-årige Lars Kragh Andersen i medierne. Hvis ikke der ringer en klokke, er det måske fordi du kender ham bedre under navnet Licens-Lars. Lars blev for alvor et kendt ansigt i de danske medier, da han stod frem med sine anarkokapitalistiske holdninger til vores samfund i 2010.

Tilbage i 2006 startede Lars Kragh Andersen sin karriere hos det danske politi. Lars havde altid haft en drøm om at passe på befolkningen. Han ville beskytte danskerens liv og ejendomme. Denne vision kombineret med han drengedrøm om at gå med pistol og køre hurtigt i bil, gjorde erhvervet som politimand til det ideelle erhverv for Lars.

Drømmen og forestillingen om et drømmejob som politimand faldte dog relativt hurtigt til jorden. At håndhæve regler og love på den måde var ikke noget som Lars kunne stå indenfor. Det har altid været vigtigt for Lars at skabe de bedst mulige forhold for befolkningen, bare ikke altid i overensstemmelse med loven. Derfor valgte Lars i 2010, at indgive sin opsigelse hos det danske politi.

Efterfølgende blev Lars hurtigt et kendt ansigt i medierne. Den ultraliberale Lars satte sig for at dele sine anarkokapitalistiske holdninger med resten af den danske befolkning. Udfaldet af dette var egentlig Lars’ tidligere karriere som politimand, nemlig afsættet til det Lars selv betegner som hans filosofiske rejse. Siden 2011 har Lars ikke betalt en krone i skat. Hans indkomst kommer gennem bitcoins, mindre donationer og småjobs. I form af udøvelsen af anarkokapitalisme har Lars derfor valgt at have en markant mindre indkomst end normalen. Netop for ikke at støtte måned hvorpå vores samfund er opbygget på.

For Lars er det ekstremt vigtigt at vi som individer i et samfund, altid har retten til at bestemme over os selv og vores handlinger. Lars’ holdninger om staten og hvordan regler og love her bliver udformet og udøvet stemmer ikke helt overens med virkeligheden. Hans vision er at vi som samfund har den frie ret til at styre vores liv. Derfor har han gennem en længere periode argumenteret for legalisering af narkotika.

YouTube

I 2015 valgte Lars at sætte aktivismen på hold af personlige årsager. På trods har Lars siden igangsat en hel række nye aktiviteter. Heriblandt hans YouTube-kanal. Her havde Lars i marts 2020 omkring 4 millioner visninger og over 30.000 abonnenter. På kanalen snakker Lars grundlæggende om aktuelle politiske emner ud fra et anarkokapitalistisk udgangspunkt.

Licens-Lars

Narkosalg og legalisering af samme er dog ikke det eneste tiltag vi har set fra Lars. I 2010 startede han sin Facebook-side ”Støt Lars’ kamp mod DR Licens”. Siden opnåede flere tusinde medlemmer, med var dog nødsaget til at lukke grundet klager fra DR. Ikke lang tid gik der dog før Lars var på benene igen men en ny side med samme navn. Siden er dog ikke til at finde i dag, da denne ligeledes blev lukket som følge af en klage fra Facebook i 2014. Heraf fik Lars Kragh Andersen nu kaldenavnet Licens-Lars i medierne som følge af hans handlinger.

Narkosalg for Frihed

I 2011 startede Lars firmaet ”Narkosalg for Frihed” for at understrege alvorligheden. Med denne virksomhed startede Lars sin karriere som åbenlys narkohandler, hvor han solgte hash fra sin lejlighed. Lars forsøgte også at opstarte narkosalget via den kendte sociale platform Facebook. Som følge af det åbenlyse sagt af narkotika blev Lars i maj 2012 dømt for besiddelse af cannabis til eget forbrug og videresalg af Københavns Politi.

© larskraghandersen.dk 2021